Bok – Champagne och andra bubblor

FREDRIK SHELINS NYA BOK OM CHAMPAGNE OCH ANDRA BUBBLOR

Efter prisbelönta succéboken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska kommer vinskribenten och champagnekännaren Fredrik Schelin med den efterlängtade uppföljaren Champagne och andra bubblor  en hyllning till mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet.

Fredriks mission är att tvätta bort snobbstämpeln kring champagne och bubbel. Han vill visa att extraordinära bubblor finns i alla prisklasser och är något som vi alla har rätt att njuta av.

I sin nya bok låter Fredrik oss följa med på en inspirerande nutida smak- och kunskapsresa bland världens vindistrikt allt från Frankrikes klassiska champagnegårdar till producenter av andra minst lika goda mousserande viner som Cava, Prosecco, Crémant och Cap Classique. Resan tar oss från Frankrike till Italien, Sydafrika och Tyskland, och sist men inte minst till nytänkande, moderna svenska vinmakare som också producerar mousserande vin. Vi får inblick i biodynamisk odling och klimatförändringarnas inverkan på champagneproduktionen, lära oss skillnaden på bubbel och bubbel champagnemetoden, olika druvor, lagring och terroir.

Priset inkluderar frakt inom Sverige.